Izbiram prepričanja

realitetna terapija

Kako pomagati svojemu najstniku in kaj, če si tega »ne želi«?

6. 12. 2021 od 18.00 do 19.30 Rok prijave: 1. 12. 2021 Delavnica za starše preko aplikacije Zoom

»Več je odraslih, ki bi radi pomagali najstnikom, kot najstnikov, ki bi si želeli pomoči.«

Starši se pri vzgoji gotovo kdaj znajdete v dilemi, kaj storiti, da bi pomagali svojemu najstniku, ki se tej pomoči upira. Verjetno posegate po raznolikih oblikah »pomoči«, ki pa nimajo učinka, kot bi ga vi želeli ali pa je vaša metoda delovala le za kratek čas.

Z namenom poiskati odgovor na vprašanje, zakaj vaša pomoč najstniku »ne deluje« bomo najprej na kratko razložili, kako razumeti vedenje in od kod prihaja motivacija, ki je gonilo našega delovanja. Vedenje vašega najstnika boste tudi lažje razumeli, ko bomo na prehod iz otroštva v adolescenco pogledali v luči potreb, ki so motor vedenja vsakega med nami.

Verjetno želite biti kot starš vašemu otroku v pomoč in ne v oviro na njegovi poti k odgovornosti in neodvisnosti. Odgovore na vaša vprašanja bomo iskali v luči »Kaj je v moji moči – kako pomagati svojemu otroku, da si bo pomagal sam in ob tem ostati povezan z njim?«

Na delavnici boste imeli priložnost aktivno sodelovati, s čimer si boste omogočali deliti vaše poglede, izkušnje, pa tudi dileme, s katerimi se srečujete v vlogi starša ob vaših najstnikih.