Izbiram prepričanja

realitetna terapija

Skupina za osebnostno rast

“Duševno zdravje je definirano kot stanje, v katerem vsak posameznik uresniči svoj potencial, se lahko spoprime z vsakodnevnim stresom, je pri delu produktiven ter lahko prispeva svoj delež k skupnosti.”

(WHO, 2013, p. 38)

S priključitvijo k skupini za osebnostno rast naredite prvi korak k sebi – biti in si dovoliti, kar ste. Omogočate si raziskovati svoje potrebe, svoje želje, koliko ste pripravljeni sprejemati dejstva/okoliščine, prepoznavati svoje sončne (potenciale) in senčne plati (ovire), svoja prepričanja in pričakovanja, s katerimi vstopate v odnos skozi različne vloge, ki jih imate v življenju …

Vse, kar izkušamo v življenju izvira iz našega lastnega mišljenja. Ob tem se razvijajo ustrezna čustva in zamišljeno želimo tudi zares imeti/doživeti. Pa gre res vse zlahka? Zatakne se ob bolečinah, ki jih občutimo v telesu in bolečih čustvih, ki jih doživljamo, pa ne vemo, kaj z njimi in od kod so se vzela.

Z namenom doseganja večjega ravnovesja v življenju si boste preko različnih aktivnosti v skupini omogočali razumevanje svojega vedenja (tudi drugih ljudi ob vas) skozi prepričanja teorije izbire.

Biti zadovoljen ob nam pomembnih ljudeh je največja želja vsakega med nami, zato boste v luči teorije izbire iskali odgovore na vprašanja vzpostavljanja in ohranjanja pozitivnih odnosov, pomena sodelovanja in spoštovanja drugačnosti/raznolikosti, da bi se doživljali bolj ljubeče in ostali povezani z ljudmi, ki so vam dragi, neodvisno od tega, kako oni razumejo vas in vašo resnico.

Zavedati se, kaj dejansko je v vaši moči je priložnost, da se osvobodite nerealnih pričakovanj in zaživite bolj sproščeno. Pot skozi življenje brez tesnobe je v samospoznavanju in verjetju, da zmorete, si zaupate ter vztrajate. 

dig_mandala
Asset 7

izdelava strani Vesna Kne