Izbiram prepričanja

realitetna terapija

MOJE ŽIVLJENJE - skupina za osebnostno rast

Rok prijave: 25. 11. 2022

Število udeležencev: od 6 do 10

Čas trajanja: 8 tednov, ob istem dnevu in uri*, 90 min/srečanje.
*Za dan in uro se dogovorimo na začetnem srečanju.

Cena programa: 220 € (180 € za upokojence, brezposelne in brezposelne študente do 26. leta starosti).
Srečanja bodo potekala v živo, v kolikor ne bodo drugačna priporočila NIJZ.

Kraj: Ljubljana

Lokacija in možni novi termini, v kolikor ne bi bilo zadostnega števila prijav, bodo določeni naknadno.

Kitajci pravijo, da se dolgo potovanje začne z enim samim korakom.

Naredite ga tudi vi in se nam priključite na poti raziskovanja.

Skupina za osebnostno rast Moje življenje ni svetovalna/terapevtska temveč tematska skupina teorije izbire, saj se udeleženci preko tematskih razgovorov (dom, služba, prijatelji) učijo uporabljati teorijo izbire, da bi izboljšali svoje duševno zdravje. 

S sodelovanjem v skupini si boste omogočali učiti se, kako vgraditi teorijo izbire v svoje življenje in dejavneje poskrbeti za svojo srečnost. 

Ključna je vaša motivacija s katero prihajate, da bi se učili, kako uporabiti zamisli teorije izbire za zvišanje kvalitete vašega življenja oz. pri vaših trenutnih težavah; kako bolje shajati z drugimi in pomembnimi ljudmi v vašem življenju.

Naloga učitelja je pomagati vam pri učenju, da bi bili pri tem učinkovitejši. Na srečanja boste prinašali »gradivo« iz vašega življenja. Vaše učenje bo izkustveno, zato je pomembno, da zaupate svojim izkušnjam. 

Skupine so majhne z namenom večje kvalitete dela. Gradivo dobite na začetku srečanja. Na uvodnem srečanju si boste naredili načrt vašega dela, da bi ob koncu lahko preverili svoj napredek. 

Oblikovali bomo skupino, v kateri bomo gradili naše povezovanje na temeljih spoštovanja, podpore in sočutja, ki so temeljne človeške lastnosti za delo z ljudmi. Skozi izbiro zaupanja si boste omogočali varno okolje za raziskovanje sebe v različnih vlogah, v katerih se realizirate v življenju.

 

5_mandala_mo

Nova znanja vam nikakor ne morejo škoditi ali ogroziti vašega duševnega zdravja, lahko pa se počutite bolje, s čimer se povečuje tudi vaše duševno zdravje, vaša srečnost.

Ne morem vam ponuditi recepta za rešitev vaših težav, lahko pa vam ponudim razumevanje teorije izbire, ki jo boste imeli priložnost preizkušati na primerih iz lastnega življenja. Ni nujno, da vam bodo ideje dr. Williama Glasserja všeč in lahko da boste oporekali njegovim ugotovitvam. To je vaša pravica in izbira. A poskusite vendar lahko, kajne?

In kako boste vedeli, ali ste se kaj naučili?

Garancije vam ne morem dati, saj je motivacija in s tem pripravljenost za delo povsem v vaših rokah. Lahko pa se boste bolje počutili, ko boste nemoč zamenjali s prevzemanjem večje iniciative in s tem odgovornosti za lastno življenje.

Vljudno vabljeni!

»Sreča oziroma duševno zdravje je uživanje življenja, ki si ga izberete, razumevanje z ljudmi, ki so vam blizu ali dragi, možnost, da s svojim življenjem počnete tisto, kar imate za vredno, in da ne počnete ničesar, s čimer bi kogarkoli prikrajšali za enako možnost sreče, kot jo imate vi.«

dr. William Glasser