Izbiram prepričanja

realitetna terapija

Starši pomagamo svojemu najstniku pri spoprijemanju s stresom

5. 4. 2022 od 18.00 do 19.30 Rok prijave: 3. 4. 2022 Delavnica za starše preko aplikacije Zoom

Stres je stalnica v našem življenju, čemur se ne moremo izogniti, saj smo neprestano vpeti v različne dejavnosti, odnose, situacije, kar predstavlja za nas večjo ali manjšo stisko. Običajno se zdi, kot da smo izgubili nadzor in temu pripisujemo negativen pomen. Ko govorimo o negativnem stresu imamo v mislih nekaj, kar doživljamo že dlje časa, se ponavlja in smo ob tem razvili določeno simptomatiko, ki se lahko kaže v naši fiziologiji. Premalokrat pa pogledamo na stres s pozitivnega vidika, da nam pomaga
preživeti, nas pripravi na delovanje, da v dani situaciji damo kar največ od sebe.

Starši in učitelji vemo, da obremenjenost mladostnikov izvira iz vse večjih lastnih pričakovanj, pa tudi naših pričakovanj in okolice, saj je družbeno spodbujena potreba po nenehnem dokazovanju in uspehu, da bi lahko preživeli. Zato se nam staršem in učiteljem zastavlja vprašanje, kako pomagati sebi in otroku reševati težave, se soočati s stresom in krepiti njihovo pozitivno samopodobo.

Na delavnici boste imeli priložnost preko osebne izkušnje prepoznavati stresni odziv pri sebi in raziskati, kakšne možnosti vplivanja imate sami pri tem. Z lastno osebno izkušnjo boste bolj opolnomočeni pri podpori svojemu otroku v stresni situaciji. Ko se doživljate sposobne spopasti se z določeno situacijo, lahko postanete celo bolj motivirani za opravljanje neke naloge ter vse manj nemočno ujeti v vlogi žrtve zunanjih dejavnikov, drugih ali sebe samega.